OVER ONS

Little Kameleon ontstond in het hart van Brussel.

In het joggende hoofd van een urban mama leefde al een tijd een groot bewustzijn over hoe onhoudbaar fast fashion is – élk seizoen nieuwe collecties, da’s toch niet normaal? 

Hoog tijd voor een Brusselse webshop met zorgvuldig geselecteerde tweedehands kleding voor kinderen van 0 tot 12 jaar en speelgoed. Kinderspullen shoppen zonder de planeet te belasten? Hier is Little Kameleon!

Te kleine kleertjes of een kast vol speelgoed?

Heb je zelf na elk seizoen een stapel te-kleine-maar-nog-perfecte kleertjes en schoenen liggen? Of puilt jouw kast uit van speelgoed? Die kan je voortaan via Little Kameleon verkopen. Zo werkt dat.

Kwaliteit voorop

Hippe merkkledij voor kinderen? Jazeker. Maar welk kind droomt er niet van superhelden of populaire tekenfilmfiguren? Wat met verkleedkleding, feestoutfits of gekke kostuums? Ook deze stuks vind je bij Little Kameleon. 

Onze maatstaf is bovenal: een onberispelijke kwaliteit. Alle kleertjes, schoenen en speelgoed die voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen krijgen een plaats in de webshop

Brussels en betaalbaar

Het atelier van Little Kameleon is gelegen op de bruisende site van See U in Elsene waar je je online bestelling kunt komen ophalen*. 

*Voor de Brusselse bestellingen, kan er ook voor gekozen worden om de pakketjes te laten leveren. Hiervoor werken we met Urbike via MyMarket die de pakketjes preloved hipheid dwars door Brussel naar een nieuwe blije fashionista (m/v/x) brengt. Voor bestellingen buiten Brussel werken we met de klassieke koerierdiensten.

Bij Little Kameleon shop je als gezin lokaal, duurzaam, circulair … en nog betaalbaar ook. 

With love from Brussels,

Katrien, 

Opperkameleon

Onze liefde voor Brussel is groot. We inspireren je graag met toffe duurzame organisaties en initiatieven.:

  • Babytheek – hier kan je babyspullen tot de leeftijd van 1 jaar ontlenen.
  • Mic Mac Minuscule – de geboortelijst met herbruikte, faire én gepimpte kinderspullen. Aude Goovaerts is de Mic Mac Madam in Brussel.
  • Orybany – een winkel in hartje Brussel met eco verantwoorde kadotjes van lokale designers. Ze organiseren ook regelmatig creatieve workshops.
  • VZW No Way Back – ijvert niet alleen voor een groen Brussel maar ook voor een Brussel waar waterverspilling geen kans krijgt.

Last but not least, de kleren die niet verkocht worden gaan naar de VZW Aquarelle. Deze VZW biedt medisch-sociale begeleiding (post- en prenataal) aan vrouwen met een migratieachtergrond en die in bestaansonzekerheid leven.